http://www.zoe.jouwweb.nl

Schoolstress

Gepubliceerd op 18 februari 2014 om 20:19

Een aardrijkskunde proefwerk, Frans SO, Nederlands werkstuk en je moet ook nog naar dansen! Stress, stress, stress.
School is onze voornaamste reden voor stress. Door het stressen ontstaat er een enorme warboel in je hoofd en lukt het vaak niet eens meer om te beginnen met je huiswerk waardoor je nog meer gaat stressen. Zo gaat de visieuze cirkel door. Toch zal je de cirkel ergens af moeten breken om je toetsen af te krijgen. Met deze tips moet dat lukken.  • To do list. Pak je agenda erbij en zet al je huiswerk voor de hele week per dag op een rijtje. Zet er ook duidelijk bij wat je voor dat vak moet doen zodat je ongeveer kunt inschatten hoe veel tijd je met het vak bezig zult zijn.
  • Schema. Klaar met je to do list? Maak een rooster waar je precies inplant wanneer je met wat bezig bent. Maar gun jezelf ook rust. In het weekend plan je niet meer dan 4 uur huiswerk in (misschien 5 uur als je een vrij ontspannen opdracht hebt zoals een tekening). Doordeweeks is 2 en een half uur ruim voldoende. In deze tijd ben je wel volledig geconcentreerd bezig en zit je niet ondertussen op je mobieltje of computer. Dan duurt het al snel een paar uur langer om je huiswerk af te krijgen. Ben je meer tijd kwijt danbovengenoemd? Stap dan naar je mentor of naar het school bestuur. Die kunnen je misschien helpen met je huiswerk of, als iedereen hier last van heeft, een nieuw huiswerk beleid maken.
  • Doe om het anderhalf uur een half uur tot een uur iets leuks voor je zelf. Maak wat lekkers klaar en installeer je even voor de tv. Na dit uurtje ga je wel gewoon weer 
    geconcentreerd aan het werk en niet met de tv aan omdat je dat programma zo graag nog even wil zien.
  • Werk vooruit. Als het even kan werk je in het weekend vooruit. Maar bijvoorbeeld al het maakwerk dat je tot dan toe hebt opgekregen voor die week, of in ieder geval de halve
    week. Dit spaart stress halverwege de week.
  • En dan tot slot, een keer een onvoldoende is ook niet erg. Accepteer het dat je niet alles af zult krijgen en doe alleen de dingen die jij het aller belangrijkst vindt. En als je van een bepaalde docent zeker weet dat hij vervelend zal doen, vraag je ouders dan om een huiswerkvrij briefje te schrijven.

Geplaatst door Chocolatemonster


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.